Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 23. 17:05

Május elsején jelenik meg a Bleemcast, a Sega Dreamcaston futó PlayStation-emulátor

[IGN] A tavalyi E3 kiállításon esett szó először a Bleemcastról, ami tulajdonképpen a Bleem! nevű PlayStation-emulátor SEGA Dreamcast konzolon futtatható változata.

A Bleemcast segítségével a PlayStation-játékok nem csak egyszerűen futnak Dreamcaston, hanem a grafikájuk és a hangjuk is szebb lesz, köszönhetően a SEGA gépében rejtőző tartalékoknak. A Dreamcast-tulajdonosok azóta is várnak a programra.

Május elsején végre a boltokba kerül a szoftver, de meglepő a végeredmény: úgy tűnik, a Bleemcast nem egy egyszerű emulátor lesz, hanem minden egyes PlayStation-játékhoz külön Bleemcast dukál, 6 dolláros áron. A május elsején megjelenő első kiadás a Sony PlayStationre írt talán legjobb autós játékot, a Gran Turismo 2-t tudja majd futtatni.


Gran Turismo 2: balra a PSX, jobbra a Bleemcast által készített kép

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról