Szerző: tm

2001. április 22. 16:37

Technika lólépésben: újabb ember-gép küzdelem a sakk szerelmeseinek

[Reuters] Bahrain ad majd otthont a Garri Kaszparov vereségével végződő, '97-es Kaszparov-Deep Blue mérkőzés óta legjelentősebb ember-gép sakkmérkőzésnek.

A kétmillió dolláros szerződést várhatóan a jövő héten írja majd alá a közel-keleti ország kormányzata és a brit Brain Games Network. A cég már korábban leszerződtette az orosz sakk-fenomén Vlagyimir Kramnyikot.

Kaszparov korábbi tanítványa, a 24 éves Kramnyik tavaly novemberben verte meg korábbi mesterét, és most az éppen Spanyolországban egymás ellen játszó számítógépek legjobbjával fog megmérkőzni.

Szintén tavaly, az ifjú Kramnyik vereséget mért a Deep Junior fantázianevű gépre, amely egyike az IBM híres Deep Blue-jának bajnoki babérjaira pályázó gépeknek.

A FIDE nemzetközi sakkszövetség testülete által szervezett bajnokság riválisaként a Brain Games tavaly indította el saját sakkbajnokságát, mely a Kaszparov-Kramnyik mérkőzéssel vette kezdetét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról