Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 20. 17:08

2002-ben érkezik a Tulloch és Brookdale-G alaplapi chipkészlet a Pentium 4-hez

Az Intel 2002 közepén tervezi megjelentetni a Tulloch kódnevű alaplapi chipkészletét, amely Pentium 4 processzorokat támogat.

Az Intel 2002 közepén tervezi megjelentetni a Tulloch kódnevű alaplapi chipkészletét, amely Pentium 4 processzorokat támogat.

A Tulloch legfőbb érdekessége a 133 MHz-es Quad Pumped RDRAM busz, amely támogatja a PC1066 DRDRAM memóriákat és a 4 bankos RDRAM chipekből álló modulokat is.

A 4 bankos RDRAM chipek gyártása az év végén kezdődik meg, legfontosabb tulajdonságuk, hogy jelentősen olcsóbban állíthatók elő a ma használt 32 bankos RDRAM memóriachipeknél.

A 133 MHz-es Quad Pumped RDRAM busz és a PC1066 RDRAM modulok használatával tovább növelhető a processzor és a memória közötti adatvezeték áteresztő képessége, ami az adatigényes multimédiás és 3D grafikus alkalmazások futási teljesítményét tovább növelheti.

Ami az olcsó Pentium 4-es rendszereket illeti, a Brookdale-G alaplapi chipkészlet integrált grafikus magot tartalmaz, ami ideális platform lehet a Pentium 4 magján alapuló Celeron processzoros rendszerekbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról