Szerző: tm

2001. április 20. 01:24

A vártnál alig kisebb veszteséget jelentett a Transmeta

[TechNews] A szerdán közzétett negyedéves jelentés alapján, a működési költségek levonása után a Transmeta vesztesége 18,6 millió dolláros bevétel mellett 13,2 millió dollár, azaz részvényenként 10 cent lett.

transmeta[TechNews] A szerdán közzétett negyedéves jelentés alapján, a működési költségek levonása után a Transmeta vesztesége 18,6 millió dolláros bevétel mellett 13,2 millió dollár, azaz részvényenként 10 cent lett.

Korábban az elemzők egyöntetűen részvényenkénti 11 centes veszteséget prognosztizáltak.

Tavaly a kaliforniai cég az év hasonló időszakában 16,7 millió dolláros, részvényenkénti 56 centes veszteségről számolt be. Nyilvános tőzsdei szereplése óta ez volt a cég második negyedéves jelentése.

A cég papírjainak ára szerdán 6 dollár 30 centtel emelkedett, így 24 dollár 60 centtel zárta a kereskedést.

A Transmeta piacra lépésekor elsősorban alacsony fogyasztású Crusoe processzoraival keltett feltűnést, melyek emulált x86-os architektúrájuk és egy fordítóprogram segítségével képesek futtatni az x86-os alkalmazásokat.

A fiatal chipgyártó többek között olyan cégeket tudhat megrendelői között, mint a Fujitsu, Hitachi, Sony, és az NEC.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról