:

Szerző: tm

2001. április 19. 20:35

A SEGA is létszámleépítést tervez

[ZDNet] A négy év veszteségeivel küzdő Sega a következő hónappal kezdődő üzleti évre kívánja időzíteni visszatérését.

[ZDNet] A négy év veszteségeivel küzdő Sega a következő hónappal kezdődő üzleti évre kívánja időzíteni visszatérését.

Tetsu Kayama, a cég működéséért felelős vezérigazgató-helyettes irányításával zajló, immáron három éve tartó átszervezési munkálatok célja, hogy a 655 millió dolláros veszteséget szenvedő Segát játékszoftver-fejlesztő céggé alakítsák át. Emlékezetes, hogy a Sega nemrégiben leállította a Dreamcast konzolok gyártását is.

Kayama bejelentette, hogy a gyengélkedő Sega 30%-os létszámleépítéssel, 700 főre kívánja csökkentetni munkatársainak számát. Ugyanakkor a cég újabb stratégiai partnereket szeretne megynerni magának, mint legutóbb, amikor mobiltelefonokhoz való játékok fejlesztéséről sikerült megállapodniuk a Japan Telecom társasággal.

Üzleti elemzők egyelőre óvatosan fogalmaznak a Sega jövőjét illetően, és a jelenleginél sokkal merészebb lépéseket várnak a cégtől.

A tervek szerint a Sega 11 játékot készül kiadni a Microsoft ősszel megjelenő Xbox konzoljához, és a japán piacra szeptemberben érkező Nintendo Game Cube-hoz is bejelent majd játékokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.