Szerző: mz

2001. április 18. 23:41

Bejelentések az IBM részéről: középkategóriás szerverek, AIX 5L Version 5.1, kiegészítők

[IBM] Ma az IBM két új középkategóriás IBM eServer UNIX rendszert jelentett be, amelyek rendkívüli mértékben javítják a kereskedelmi alkalmazások teljesítményét, illetve ár/teljesítmény arányát.

A pSeries 620 Model 6F1 és a pSeries 660 Model 6H1 egyaránt az IBM új, szilícium a szigetelőn (SOI) rézhuzalozású chiptechnológiának köszönheti kivételes teljesítményét. A Model 6H1 a világ leggyorsabb hatprocesszoros tranzakciófeldolgozó szervere. A Model 6F1 ugyanazt a kimagasló technológiát tartalmazza, mint a 6H1, és hasonló eredményeket ér el a teljesítményteszteken.

A pSeries 660 Model 6H1 és a pSeries 620 Model 6F1 rugalmas, 1–6 processzor befogadására képes szimmetrikus többprocesszoros (SMP) kiszolgáló. Akár hat darab 668 MHz-es processzorral, processzoronként 8MB L2 gyorsítótárral és 32 GB memóriával is használható.

Ezek a szerverek olyan teljesítménynövelési lehetőségeket tartalmaznak, amelyeknek köszönhetően a felhasználók kisebb rendszerről indulva gyorsan növekedhetnek, igényeik kielégítéséhez elég több és gyorsabb processzort beszerelniük. Ez a hatalmas teljesítmény kétféle kiszerelésben érhető el. A torony kivitelű Model 6F1szerver irodák, illetve kis- és közepes vállalatok számára ideális, míg a masszív rack kivitelű Model 6H1 szerverfarmok számára és más, nem éppen géptermi környezetekben tökéletes választás, például a távközlésben, raktárakban, boltokban és üzemcsarnokokban.

Az IBM középkategóriás szerverkínálatának további bővítésére készül: 2001 második felében bejelentésre kerül a következő IBM eServer pSeries szervert, amely az IBM RS/6000 Model M80 utódja lesz.

Az IBM az AIX 5L Version 5.1 elérhetőségét is bejelentette. A többplatformos UNIX operációs rendszer használható a ma bejelentett két szerverrel, csakúgy, mint a már létező IBM eServer pSeries és IBM RS/6000 modellekkel. Az AIX 5L rendszernek továbbfejlesztették a rendszerfelügyeleti funkcióit, hálózati szolgáltatásait és méretezhetőségét; erős Linux affinitása jól illusztrálja az IBM-nek a nyílt szabványok melletti elkötelezettségét, POWER és Intel Itanium gépeken egyaránt használható.

A ma bejelentendő termékek közé tartozik még egy 64 bites Fibre Channel adapter, egy DVD-RAM meghajtó, egy fürtvezérlő munkaállomáshoz való csatlakozást lehetővé tevő kábelkészlet és PCI kártya, valamint az IBM 7014-T00 és 7014-T42 rackben használható pSeries mintázatú elülső ajtók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról