:

Szerző: Kovács Attila

2001. április 18. 17:32

Újabb Matroxos találgatásokat és egy biztosnak mondható terméknevet hozott nekünk a nyuszi

A tegnapelőtt kiadott Matrox Windows 2000 driverekben a szemfüles szemlélődők új termékek neveit vehették észre:
  • G550 prototype
  • G550 Engineering Board
Azt tudni kell, hogy ezeket a neveket ezidáig nem lehetett megtalálni egyik meghajtóprogramban sem. Vajon a G550 spekuláció mégiscsak igaznak bizonyul, és lesz ilyen nevű termék? Az NDA-val rendelkezők most bólogatnak... Hát reméljük a legjobbakat, viszont azt azért nem szabad elfelejteni, hogy egy évvel ezelőtt a G800-zal kapcsolatos találgatások is egy hasonló driverkiadás után kezdték el a netet körbejárni, bár abból egyelőre nem lett semmi.

A szkepticizmusunkat félretéve azért érdemes odafigyelni e két "termék" nevére: prototype és Engineering Board. Számomra nagyon úgy tűnik ezekből az elnevezésekből, hogy már létezik a kártya, és nagy valószinűséggel már tesztelik is.

Most jön a legérdekesebb dolog: mit is fog tudni a kártya? Hát sajnos azt kell mondanom, hogy senki sem tudja biztosan, ugyanakkor azok az emberek, akik tudnak valamit, azt mondják, hogy "mindenképp érdemes várni". Vajon a következő Matrox kártya egy komolyabb vas lesz új szabványok, technológiák támogatásával, vagy csak egy frissített G450? Ha lehet hinni azoknak az embereknek, akik hallottak már valamit, de a szájukra az NDA tesz lakatot, akkor azt kell mondanom, hogy az előbbi. Mik is ezek az új szabványok és technológiák? Ezt kedves olvasóink fantáziájára bízom, bár nem lesz nehéz kitalálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.