Szerző: Vörös Péter

2001. április 17. 03:15

Az új Sun Fire 4800 a világ leggyorsabb webszervere

[PRNewswire] A Solaris operációs rendszert futtató Sun Fire 4800 szerver, a Sun StorEdge tárolási rendszere és az iPlanet Web szerver világrekordot ért el a SPECweb99 benchmark alapján, jelentette be a Sun Microsystems. A rekordot 8739 párhuzamos kapcsolattal érte el a Sun Fire 4800, amely a SPECweb99 benchmark (a SPECweb99 benchmark az Internet ill. Web szerver teljesítmény mérésére szolgáló tesztsorozat) eredményei szerint jobb teljesítményt mutatott, mint az IBM, a HP, ill. a Compaq gépei. A Sun a rack mount-olható Fire 4800-at midframe szervernek nevezi, utalva arra, hogy a szerver mainframe kaliberű teljesítményt és elérhetőségi jellemzőket nyújt, mindezt középső kategóriájú szerver áron.

[PRNewswire] A Solaris operációs rendszert futtató Sun Fire 4800 szerver, a Sun StorEdge tárolási rendszere és az iPlanet Web szerver világrekordot ért el a SPECweb99 benchmark alapján, jelentette be a Sun Microsystems. A rekordot 8739 párhuzamos kapcsolattal érte el a Sun Fire 4800, amely a SPECweb99 benchmark (a SPECweb99 benchmark az Internet ill. Web szerver teljesítmény mérésére szolgáló tesztsorozat) eredményei szerint jobb teljesítményt mutatott, mint az IBM, a HP, ill. a Compaq gépei. A Sun a rack mount-olható Fire 4800-at 'midframe szervernek' nevezi, utalva arra, hogy a szerver mainframe kaliberű teljesítményt és elérhetőségi jellemzőket nyújt, mindezt középső kategóriájú szerver áron.

A most világcsúcsot felállító Sun Fire 4800-ban 12 db UltraSPARC III-as processzor található, valamint a cég további standard építőelemei: a Solaris operációs rendszer, a Sun StorEdge T3 array tároló rendszer, az iPlanet Web Server Enterprise Edition 6.0 (ez a Sun és a Netscape közötti szövetség gyümölcse). A legnagyobb amerikai cégeket tartalmazó Fortune 500 lista vezető 25 vállalatának több, mint a felénél használnak Solaris/iPlanet Web Server kombinációt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról