Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 17. 03:08

Júniusban várható a Pentium 4-hez szánt Brookdale chipkészlet PC133 SDRAM-ot támogató verziója, az Intel i845

A Tyan alaplapgyártótól származó értesülések szerint az Intel i845 (Brookdale) chipkészlet és az arra épülő alaplapok már júniusban megjelenhetnek.

A Tyan alaplapgyártótól származó értesülések szerint az Intel i845 (Brookdale) chipkészlet és az arra épülő alaplapok már júniusban megjelenhetnek.

Az Intel sokat vár az i845 chipkéssettől, ugyanis ez a lapkakészlet támogatja az Intel Pentium 4 processzorokat és az olcsó PC133 SDRAM-okat. Az Intel szerint a Pentium 4 tömeges elterjedéséhez feltétlenül szükség van egy olcsó platformra, amely a zuhanó RDRAM árak ellenére sem mondható el az i850-ről.

Jelenlegi értesüléseink szerint az Intel április 29-én jelentősen csökkenti Pentium 4 processzorainak árát, hogy aztán júniusban megjelenhessen a 2 GHz órajelű változat. Ezzel egyidőben valósznű megjelennek a Socket 478 foglalatba helyezhető Pentium 4 processzorok, amelyek használhatók lesznek az i845 chipkészletes alaplapokban.

Bár kétségtelen, hogy a PC133 SDRAM memóriával szerelt rendszerek teljesítménye elmarad az RDRAM-ot tartalmazó Pentium 4 processzoros számítógépektől, de legalább olcsón megvásárolhatók lesznek - az Intel tervei szerint olcsóbban, mint a Pentium III processzoros számítógépek.

Az információkat alátámasztja az az AOpen-től származó értesülés is, amely az i845 chipkészletes AOpen AX4B alaplap megjelenési idejét a harmadik negyedév kezdetére datálja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról