:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 13. 10:52

A Handspring eredményei megfeleltek az elemzők várakozásainak

A Handspring csütörtökön büszkén jelentette be, hogy harmadik negyedéves pénzügyi eredményei megfeleltek az elemzők várakozásainak. A vállalat egy év alatt 261 százalékkal növelte bevételét.

A Handspring csütörtökön büszkén jelentette be, hogy harmadik negyedéves pénzügyi eredményei megfeleltek az elemzők várakozásainak. A vállalat egy év alatt 261 százalékkal növelte bevételét.

A kaliforniai Handspring negyedéves vesztesége 6,7 millió dollár volt, ami részvényenkénti 6 centnek felel meg. Egy évvel korábban a cég vesztesége részvényenkénti 13 centre rúgott. A Handspring negyedéves bevétele 123,8 millió dollárt ért el, köszönhetően a cég felső kategóriás kéziszámítógépei, a Visor Platinum és a Visor Prism iránti keresletnek. Egy évvel korábban a cég bevétele 34,2 millió dollárt volt.

A Handspring kedvező eredményei ellenére megtorpanni látszik a kéziszámítógépek piacának bővülése. A Palm egy szerdai konferencián hozta nyilvánosságra, hogy jelentősen csökkenti régebbi gépeinek árát, hogy megszabaduljon a 200 millió dollár értékű felhalmozott raktárkészletektől.

Donna Dubinsky, a Handspring vezérigazgatója szerint nem lesz árháború a két cég között, ugyanis a Handspring várhatóan fenn tudja tartani eddigi árstratégiáját. Azt azonban a Handspring is elismerte, hogy a Palm árcsökkentése bizonytalanságot okozhat a piacon.

Donna Dubinsky szerint a kéziszámítógépek iránti kereslet továbbra is növekedni fog, de a kedvezőtlen gazdasági körülmények negatívan befolyásolhatják a Handspring közeljövőre vonatkozó terveit. Ezért a vállalat 5 százalékkal csökkentette a 2001-es naptári év bevételeire vonatkozó előrejelzését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.