Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 12. 12:45

A Microsoft Xbox induló ára valószínű alacsonyabb lesz a PlayStation2-nél

Robbie Bach, a Microsoft játékokkal foglalkozó részlegének alelnöke szerint a Microsoft az ősszel megjelenő Xbox konzolt versenyképes áron szeretné piacra dobni.

Robbie Bach, a Microsoft játékokkal foglalkozó részlegének alelnöke szerint a Microsoft az ősszel megjelenő Xbox konzolt "versenyképes áron" szeretné piacra dobni.

A Microsoft egyelőre még nem árult el részleteket a konzol árával kapcsolatban. Bach elmondta, hogy a Microsoft által készíttetett felmérés szerint a játékkonzolok rendszerint 300 dollár körüli áron kerülnek az üzletekbe, Japában pedig eleinte 29.000 és 39.000 yen közötti értéket kell a kasszánál leszurkolni értük. A Microsoft képviselője szerint "a tanulmányt figyelembe fogjuk venni az Xbox árának megállapításakor".

Bach elmondása szerint az Xbox bevezetésekor a legmagasabb ár 315 dollár körül lehet, ami alacsonyabb a PlayStation2 nyitóáránál. A pontos értéket az E3 kiállításon hozzák majd nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról