Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 12. 10:41

A Dell szerint 5 százalékos növekedés várható az európai PC-piacon

A Dell Computer előrejelzései szerint az európai PC-piacon 5 százalékos növekedés várható ebben az évben.

A Dell Computer előrejelzései szerint az európai PC-piacon 5 százalékos növekedés várható ebben az évben.

A Dell európai részlegének igazgatója, Paul Bell szerint az amerikai gazdasági visszaesés nem fogja éreztetni a hatásait az öreg kontinensen, és egyelőre semmi nem utal arra, hogy az európai vállalatok jelentősen csökkentenék informatikai kiadásaikat.

Bár a Dell eddig még nem tett közzé erre az évre vonatkozó pénzügyi előrejelzést, Paul Bell szerint a vállalat háromszor nagyobb ütemben növekszik az átlagos piaci ütemnél. A Dataquest felmérései szerint a globális PC-piac 10,7 százalékot nő az idén.

A Dell európai eladásai 23 százalékot növekedtek a negyedik negyedévben, és a vállalat bevételeinek ötöde származott erről a kontinensről.

Szerencsére a Dell nem tervez elbocsátásokat európai egységeinél, bár néhány felszabadult állást eddig még nem töltött be. A vállalat februárban jelentette be, hogy 4 százalékos leépítésre van szükség a költségek csökkentéséhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról