Szerző: Barna József

2001. április 10. 04:42

A 75 Gbyte-os FireWire merevlemez a LaCie-től

[Electic Tech] Az 1989-ben Franciaországban alapított LaCie, mely elsősorban Apple számítógépekhez gyárt perifériákat, kiegészítőket és szoftvereket, bejelentette a világ legnagyobb kapacitású FireWire (IEEE 1394) csatolós merevlemezét [legalábbis a hírekben, tévesen, így szerepel, lásd a kapcsolódó hírek linket - a szerk.] . Az attraktív dobozban (melyet egyébként több változat közül választhat ki a felhasználó) megbúvó HDD kapacitása 75 Gbyte, átlagos adatelérési ideje 8,5 ms, súlya 1950 gramm, míg a tányérok fordulatszáma 7.200 RPM.

[Electic Tech] Az 1989-ben Franciaországban alapított LaCie, mely elsősorban Apple számítógépekhez gyárt perifériákat, kiegészítőket és szoftvereket, bejelentette a világ legnagyobb kapacitású FireWire (IEEE 1394) csatolós merevlemezét [legalábbis a hírekben, tévesen, így szerepel, lásd a kapcsolódó hírek linket - a szerk.]. Az attraktív dobozban (melyet egyébként több változat közül választhat ki a felhasználó) megbúvó HDD kapacitása 75 Gbyte, átlagos adatelérési ideje 8,5 ms, súlya 1950 gramm, míg a tányérok fordulatszáma 7.200 RPM.

A cég elmondása szerint a termék mind PC-k, mind pedig az Apple "i" sorozat esetében kiválóan alkalmazható olyan teljesítményigényes feladatok ellátására is, mint audio- és videoeditálás. A merevlemez, melyből akár 63 darabból álló füzért is építhetünk, támogatja a hot-plug technológiát (azaz a számítógép működése közben bármikor csatlakoztatható és eltávolítható), és 12-14 Mbyte/sec garantált adatátviteli sebességet biztosít.

További információkat a LaCie termékeivel kapcsolatban itt találhatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról