Szerző: roberto

2001. április 7. 14:16

Németországban minden negyedik felhasználó Linux telepítését tervezi otthon vagy a munkahelyén

[SuSE] Egy német piackutató cég, a TNS

[SuSE] Egy német piackutató cég, a TNS EMIND frissen végzett németországi felmérése szerint a PC-felhasználók 56%-a hallott a Linuxról, 10%-uk pedig már használja is az alternatív operációs rendszert otthon vagy a munkahelyén. A felmérés kimutatta, hogy a Linux a Windows után a második legnagyobb operációs rendszer. A számítógéphasználók 23%-a szeretne a Linuxra váltani a hardver fejlesztése után.

A stabilitás a legfontosabb tényező a váltás okai közt, a Linuxot használók 46%-a a stabilitást tartja a rendszer előnyének, a Windows-felhasználók közül ugyanezt csupán a válaszadók 13%-a gondolja. További előny a válaszok alapján a Linux biztonsága és jó ár/teljesítmény mutatója, és még a Windows-felhasználók is Linuxszal párosítják stabilitás fogalmát.

A SuSE felkérésére a TNS EMIND ötezer 14 év fölötti magánszemélyt kérdezett meg február 23. és március 9. között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról