Szerző: Vörös Péter

2001. április 5. 09:44

A Dell fenntartja első pénzügyi negyedéves előrejelzéseit

[Bloomberg, CNET] A Dell megerősítette azt, hogy a május 4-én véget érő első pénzügyi negyedévben a cég részvényenként 17 cent nyereséget és 8 milliárd $-os forgalmat fog elérni. A cég mai éves elemzői konferenciáján New Yorkban nem fognak közzétenni előrejelzéseket az év hátralévő részére vonatkozóan, jelentette be tegnap az Austin (Texas) központú cég.

A 8 milliárd $-os célkitűzés elérése azt jelentené, hogy a Dell nem lesz képes emelni negyedéves forgalmát az előző negyedévhez képest - ez először fordul elő 28 negyedév (1994. ősze) óta. Az előző negyedévben a cég forgalma 8,67 milliárd $ volt.

A cég részvényárfolyama 1,25$-ral 22,19$-ra csökkent a tőzsdei nap folyamán, zárás után 1,31$-ral (7%-kal) 23,75$-ra emelkedett. A Dell részvényárfolyama idén 36%-kal emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról