Szerző: Vörös Péter

2001. április 5. 09:33

A Lucent tagadja a cég csődbemenetelével kapcsolatos híreszteléseket - ennek ellenére a részvényárfolyam jelentősen visszaesett

HIRDETÉS

[Bloomberg, CNET, TechWeb] A Lucent Technologies a világ legnagyobb telefon berendezés gyártója cáfolja azokat a spekulációkat, miszerint a cég csődeljárást kezdene saját maga ellen. A tegnapi nap folyamán a hírek hatására a cég részvényárfolyama helyenként 30%-kal is csökkent, a tőzsdei záráskor 1,10$-ral (14,01%-kal) 6,75$-on állt az árfolyam.

Deborah Hopkins, a cég pénzügyi vezérigazgatója közölte, hogy "azok a híresztelések, amelyek szerint a Lucent csődeljárást kezdeményez maga ellen, alaptalanok és felelőtlenek. A cég 6,5 milliárd $-os hitelkerete biztosítja azokat a pénzügyi erőforrásokat ill. pénzügyi rugalmasságot az átszervezési tervünk végrehajtásához". A Lucent készpénzállománya 60%-kal, 1,5 milliárd $-ra csökkent február 16-án a december 31-i 3,8 milliárd $-os szintről.

A cég részvényárfolyama az 1996-os tőzsdei bevezetés árfolyama alá került, a cég több, mint 230 milliárd $ piaci értéket vesztett a csúcsot jelentő 1999 decemberéhez, amikor a cég részvényárfolyama 79,58$ volt.

a címlapról