Szerző: Vörös Péter

2001. április 4. 09:59

Az AMD beperelte az Alcatelt, mivel állítólag a francia cég nem tett eleget flash memória vásárlási ígéreteinek

[CNET] Az Advanced Micro Devices tegnap jelentette be azt, hogy pert indítottak az Alcatel Business Systems ellen, mivel az Alcatel a jelek szerint nem teljesítette flash memória vásárlási kötelezettségeit. A per elindítása egy nappal követi az Alcatel bejelentését, miszerint a francia óriás 1.100 amerikai állást (a cég globális állományának kb. 5%-át) szüntet meg.

Walid Maghribim, igazgató és az AMD memória részlegének elnöke bejelentette, hogy az AMD az Alcatellel szemben fennálló összes kötelezettségét teljesítette, szemben az Alcatellel.

A flash memória piacon az utóbbi két évben egyre gyakoribbá váltak a közepes távú megállapodások, mivel jelentős ingadozás tapasztalható a kínálatban és a keresletben. Tavaly a flash memória árak az egekig szöktek fel és tartós hiányjelenségek voltak tapasztalhatók. Ez év elején az Intel kötött három éves szerződést flash memória szállításra a Cisco Systems-nek, míg az AMD hasonló megállapodást kötött a Lucent Technologies-zel.

A 2-éves AMD-Alcatel szerződést még 2000-ben kötötte a két cég, amikor rendkívüli hiányjelenségek voltak tapasztalhatóak a piacon. Idén megfordult a helyzet: a mobiltelefonokba, telekommunikációs és egyéb termékbe felhasználható flash memória kínálata megnőtt - a kereslet pedig jelentősen visszaesett.

Az AMD a második számú versenyző (az Intel mögött) a flash memória piacon és hasonló jellegű megállapodásokat kötött olyan világnagyságokkal is, mint pl. a Hewlett-Packard.

Az Alcatel egyelőre nem kommentálta a perbejelentés hírét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról