:

Szerző: mz

2001. március 30. 20:50

MatávCom - HP együttműködés ERP és ASP szolgáltatások fejlesztésére

[HP] A MatávCom az elmúlt években jelentős sikereket ért el az összetett informatikai rendszerek fejlesztése, bevezetése és támogatása területén. A felhalmozott tapasztalati tőke és tudás birtokában a vállalat stratégiai döntése, hogy nyit az ERP (komplex vállalatirányítási rendszer) és az ASP ("szoftver közmű") irányába, melyek telepítésénél és üzemeltetésénél – az infrastruktúrára - Hewlett-Packard eszközöket alkalmaz.

A megállapodás alapján a Hewlett-Packard biztosít teszt- és működéstechnológiai környezetet ERP és ASP szolgáltatásokhoz. A közösen megvalósuló hálózati infrastruktúra üzemeltetését és a rendszer támogatását a MatávCom nyújtja. A jelzett összetett rendszernél - melyet a két vállalat elsősorban közepes- és nagyvállalatok számára kínál - a MatávCom és a HP elsődleges partnernek tekinti egymást.

Az együttműködés előirányozza továbbá a MatávCom és a HP szakembergárdája közötti tapasztalatcserét is. Az így megvalósuló közös szakmai és piaci kompetencia mindkét partner számára növekvő versenyelőnyt biztosít.

A MatávCom ASP tevékenysége - így az alkalmazások tervezése és a projektek végrehajtása - az informatikai alkalmazások üzletág és az értékesítési szervezetek szakértelmére épül. Bedő Erik, a MatávCom vezérigazgatója így fogalmazott: "A stratégiai partnerség lényege olyan új közös tudás létrehozása, amely nagy mértékben segít bennünket a versenytársaknál jobb piaci pozíciók elérésében, ügyfeleink változó igényeinek kielégítésén keresztül. Ilyen, egymás számára kölcsönös előnyöket nyújtó, közösen kialakított informatikai szolgáltatás az ASP, amely értékláncként egyesíti az együttműködő felek eddig külön-külön megjelenő kompetenciáit."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.