:

Szerző: sammer

2000. március 30. 06:41

Carmageddon TDR 2000

A SCi új képeket adott ki a Carmageddon TDR 2000

A SCi új képeket adott ki a Carmageddon TDR 2000 játékából. Miután átnéztem őket, és úgy gondolom ez a játék inkább a Carma1-re hasonlít mint a második részre.....persze nem grafikailag. A fejlesztõ team egyik fõ embere eleresztett pár infót, amiből itt most egy kis válogatást találtok. reszkessetek gyalogosok!! (hozzáteszem, hogy Magyarországon sajnos egyre aktívabban munkálkodnak a "gyermekvédelmi szervezetek" (lásd: Dragonball Z esete), reménykedjünk, hogy a játék betiltásáig nem jutnak el. Nem szürke robotokat akarok trancsirozni, hogy aztán a fogaskerekeit szétkenjem az aszfalton.;)
A következõ sorokat a SCi egyik fontos fejlesztõje írta:

Újratervezett gyalogosok
A múlt hónapban befejeztük a munkálatokat, az összes gyalogost, kutyát, tehenet stb újramodelleztük. Az elõzõ részben mindegyik úgy nézett ki mint egy tökfej, és egy sem volt aminek igazán jó lett volna a megjelenése. Azokon a képeken amit most készítettünk, még a régi modellek vannak, amiket majd kicserélünk az új, csonváz alapú, tökéletesebb figurákra.

A kocsik
Bár a kocsik már kész vannak, ami jól látszik a képeken, de még sokat fogunk dolgozni rajtuk. Ez hosszú, nehéz munka lesz, mert sokat kell dolgozni, hogy tényleg jól nézzenek ki. A jármûvek beállítása azért nehéz, mert úgy kell kidolgozni, hogy mindenkinek megfeleljen a mozgása, akkor kanyarodjon vagy kezdjen el pörögni amikor a játékos úgy akarja, és magabiztosan lehessen vezetni az egyenes úton is. Ezen kívül a kocsik közötti egyensúlyt is pontosan be kell állítanunk, hogy ne legyen egyértelmû a "legjobb kocsi" kifejezés egyik járgányra sem. Van egy minden kocsira kiterjedõ követelményünk, méghozzá mindegyik legyen könnyen vezethetõ vagy csak totál õrült és elkerülhetetlen.

A visszajátszó rendszer
Van egy dolog, amirõl még nem beszéltünk, pedig nagyon sok mániákus egyik kedvence: a játék visszajátszása. Mint eddig a Carmageddon elõzõ részeiben is, ebbe is beépítünk egy újradolgozott, átírt visszajátszó rendszert. Amikor elkezdtük a munkát, rájöttünk, hogy sokkal több munkánk lesz vele, mint az elõre elképzeltük. A hagyományos lejátszás egyszerû volt, de a visszafelé játszást nagyon nehezen sikerült megoldanunk. (pedig már a Carma1-ben is nagyon jó volt -Sam)
Visszajátszás közben 12 különbözõ kameranézet közül választhatunk, és több sebességet is beállíthatunk. A vezérlõpanel és a lehetõségek már leginkább egy video lejátszó rendszerhez kezd hasonlítani. Nagy újítás, hogy a felvett filmeket lementhetjük AVI-ba...már látom ahogy a fan siteok tele vannak brutális, és/vagy hihetetlen akció videorészletekkel.



Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.