:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 30. 09:25

A Micron Technology nettó veszteséggel zárta a legutóbbi negyedévét

A cég március 1-ével végződött második pénzügyi negyedévét 88 millió $ (részvényenként 15 cent) veszteséggel zárta, a forgalom 1,07 milliárd $ volt. Ezekben az eredményekben már benne van a Micron Electronics, Inc. által nem folytatott PC üzletág 84 millió $-os (részvényenként 14 centes) vesztesége is, valamint Micron Electronics által továbbra is folytatott Web hosting üzletág nettó vesztesége. A Micron Technology második pénzügyi negyedéves vesztesége a folytatódó üzletágakból 4 millió $ volt. Egy évvel ezelőtt a nettó nyereség 168,8 millió $ (részvényenként 30 cent volt). A Thomson Financial/First Call által reprezentált elemzők várakozása 3 centes veszteség volt.

A cég félvezető divíziójának forgalma kb. 33%-kal csökkent a második pénzügyi negyedévben az első negyedévhez képest, főként azért, mert a cég memória termékeinek átlagára kb. 50%-kal csökkent, ezt némileg ellensúlyozta a szállított Megabitek kb. 33%-os növekedése. A félvezető termékek bruttó haszonrése 18%-ra csökkent a második negyedév során, szemben az első negyedéves 49%-kal - hasonló okok miatt. Az első negyedévben a félvezető divízió forgalma 1,56 milliárd $ volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.