:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 29. 11:26

A Gateway bezárta amerikai boltjainak 10%-át

[CNET] A CNET News.com értesülései szerint a Gateway bezárta 27 "Country store" boltját az USA-ban. A cég tegnap megerősítette a hírt, miszerint a bolt bezárások hétfőn történtek. A lépés 500 alkalmazottat érint, akiknek fel fogják kínálni a lehetőséget, hogy a cégen belül máshol dolgozzanak.

Bart Brown, a Gateway fogyasztói divíziójának igazgatója szerint az adott bezárásokra azért került sor, mert másik Gateway Country store található azokhoz igen közel. A bezárások után a Gateway-nek 299 boltja van az USA-ban.

A San Diego (Kalifornia) központú Gateway február 28-án már jelezte azt elemzőknek, hogy várhatóan be fognak zárni néhány boltot és 60 új bolt megnyitásáról szóló terveket pedig felfüggesztettek.

Brooks Gray, a Technology Business Research egyik elemzője szerint a lépés része a cég átfogó költségcsökkentési stratégiájának. Ezzel együtt Gray szerint a Gateway-nek meg kell találnia a helyes egyensúlyt a Gateway.com kontra Country store-alapú eladások között, mivel elmozdulás tapasztalható az utóbbi felé. Gray szerint 2000. első negyedévében a cég forgalmának 76%-a származott a telefonos ill. online megrendelésekből, ez 65%-ra csökkent le a negyedik negyedévre. Ezzel szemben a Country Store ill. dealer-eken keresztül történő eladás az első negyedéves 24%-ról 35%-ra nőtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.