Szerző: Vörös Péter

2001. március 29. 08:20

Tizennyolcmillió Windows Media video

[Microsoft] Eddig több, mint tizennyolcmillió videoanyagot küldtek online felhasználóknak Windows Media technológia felhasználásával. A szám azt igazolja, hogy a filmgyártó ipar úttörői egyre inkább a Microsoft által nyújtott technológiához fordulnak, s várják az online video-tartalom terjesztéséből származó profitjuk emelkedését. A vezető tartalomszolgáltatók ma már havonta 2 millió videoanyagot szállítanak Windows Media formátumban. Többek között a CinemaNow, a FILMSPEED és a SightSound Technologies is bejelentette, hogy a jövőben többezer órányi video-tartalmat fog terjeszteni a Windows Media Video 8 technológia alkalmazásával. A fenti vállalatok további hasznot remélhetnek az élesebb képminőségtől, az alacsonyabb terjesztési költségektől, a szinte az egész világra kiterjedő elérhetőségtől, valamint a digitális jogvédő technológiáktól.

A mai naptól elérhető Windows Media Video 8 olyan alapvető technológiai hátteret nyújt a filmipar számára, mellyel biztosíthatja a digitális tartalmak otthonokba és a mozikba szállításából befolyó busás hasznát. A megnövelt tömörítés teljes képernyős, majdnem DVD szintű képminőséget ígér 500 Kbps-os átviteli sebesség mellett, amely a mai viszonyok mellett reálisnak számít, s amely a Windows Media tecnológia korábbi verziójához képest harminc százalékos fejlődést jelent. A jobb tömörítés nemcsak nagyobb felhasználói élményt jelent, hanem egyúttal alacsonyabb tárolási és sávszélességi költségeket is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról