:

Szerző: mz

2001. március 28. 18:36

Microsoft programokra támaszkodva végzik a svájci népszámlálást

[Microsoft] A Svájci Szövetségi Statisztikai Hivatal (SFSO) a 2000-es svájci népszámlálás során úttörő e-goverment megoldást alkalmazott. Felmérve, hogy az egyidejűleg több nyelven beérkező több ezer adat feldolgozásához a legnagyobb adatbiztonságra és megbízhatóságra van szükség, a hivatal úgy döntött, hogy a legjobb megoldást a Microsoft Windows 2000 Advanced Server és egy webre optimalizált SQL Server 2000-ből álló alkalmazás jelentheti.

Az eredmény: A webhely felépítése és tesztelése kilenc hónapot vett igénybe és a végső alkalmazás több mint 23 ezer egyidejű felhasználó kezelésére képes.

Március végéig tart a népszámlálás adatgyűjtési fázisa. 2001 végén publikálják az első hivatalos eredményeket, a végső statisztikai adatok pedig hat hónappal ezt követően látnak napvilágot.

A Microsoft megoldás révén az 1990-es svájci népszámlálással összehasonlítva egy teljes kiértékelési évet takarít meg a statisztikai hivatal.

Az esettanulmányt az érdeklődők a Microsoft oldalán olvashatják el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.