:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 28. 11:20

A Handspring megállapodott az Ingram Micróval a Visorok disztribúciójával kapcsolatban

[CNET] A Santa Ana (Kalifornia) központú Ingram Micro a világ egyik legnagyobb disztribútora a technológiai termékek területén (éves forgalma tavaly 36 országban összesen 30,7 milliárd $ volt), ezért is jelentős a Handspring számára a mostani megállapodás, amelynek értelmében az Ingram Micro elkezdi a Palm OS-t használó Visorok értékesítését kiválasztott viszonteladóknak. Az ügylet révén főként a Handspring Visor vállalati elterjedésének növekedése várható.

A megállapodás révén a Handspring termékeket kínáló kiskereskedelmi egységek száma a jelenlegi 26-ról (beleértve az olyan óriásokat is, mint a Wal-Mart és a Target) 380-ra fog emelkedni. A Handspring az olyan viszonteladókat fogja megcélozni, amelyek meghatározott vállalati szegmensekben járnak élen ill. ezeknél van gyakorlatuk.

A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták napvilágra.

Elemzők szerint eddig a Handspring viszonylag konzervatív üzletpolitikát folytatott a disztribúció terén annak érdekében, hogy teljes irányítása legyen a kínálat felett. A Visort 1999. őszén kezdte el árulni a cég, akkor csak a Handspring webhelyről volt elérhető a kéziszámítógép. A kiskereskedelmi értékesítés alig több, mint egy éve kezdődött el.

Eddig a Handspring csak a fogyasztói piacra összpontosított. Az Ingram Micróval kötött megállapodás révén a Handspring igyekszik betörni a vállalati piacra. Tovább folytatódik tehát a Palm OS alapú verseny, de immár a vállalati piacon is számolnia kell a Palm-nak a Handspringgel. Februárban a Handspring 28%-ra növelte piaci részesedését az USA kiskereskedelmi PDA piacon, ez 2%-os emelkedés a januári állapothoz képest. A Palm a kiskereskedelmi PDA piac 59%-át birtokolta, ez 2%-os csökkenés a januári szinthez képest.

Tegnap a Handspring részvényárfolyama 3,38$-ral (26,34%-kal) 16,19$-ra emelkedett a hír hatására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.