Szerző: roberto

2001. március 28. 19:57

Az IBM és a Linux-disztribúciók

[The Register] Az IBM linuxos stratégiáért felelős alelnöke, Steve Solazzo úgy nyilatkozott a CeBIT-en, hogy az IBM csak egy maroknyi disztribúciót fog támogatni, a világnak nincs szüksége további 150 disztribúcióra.

IBM[The Register] Az IBM linuxos stratégiáért felelős alelnöke, Steve Solazzo úgy nyilatkozott a CeBIT-en, hogy az IBM csak egy maroknyi disztribúciót fog támogatni, a "világnak nincs szüksége további 150 disztribúcióra". A cég négy kiemelt partnere a SuSE, a TurboLinux, a RedHat és a Caldera lesz, továbbá az egyes területeken különösen jelentős szerepű disztribúciók, így például Franciaországban az ott rendkívűl népszerű Mandrake. Az IBM forrásokat biztosít ezen disztribútorok számára (legtöbbjüket megrázta az értékpapírpiacon tapasztalható csökkenő irányzat), és lehetővé teszi, hogy üzletileg fontos szolgáltatásokat és technikai tanácsadást nyújtsanak. Úgy tűnik, mintha az IBM atyáskodni próbálna a "preferált partner" stratégiával a Linux-piacon, kedvenceket választ magának, és ezzel másokat akár el is idegeníthet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról