Szerző: Vörös Péter

2000. március 30. 00:09

Novell + AOL = instantme vállalati Instant Messenger

Az instant messaging (ala ICQ) igen gyorsan az egyik legfontosabb vállalati alkalmazássá kezdi kinőni magát, a Novell és az AOL például tegnap jelentette be a közösen fejlesztett instantme nevű valós idejű kliens programot, amely természetesen működik az AOL AIM-jával (AOL Instant Messenger), amelynek az AOL szerint 50 millió felhasználója van. Az instantme a Novell Directory Services eDirectory-t használja a kontakt infók tárolására - már ebből is látszik, hogy a vállalati felhasználókra kihegyezett termékről van szó.

Az instant messaging (a'la ICQ) igen gyorsan az egyik legfontosabb vállalati alkalmazássá kezdi kinőni magát, a Novell és az AOL például tegnap jelentette be a közösen fejlesztett instantme nevű valós idejű kliens programot, amely természetesen működik az AOL AIM-jával (AOL Instant Messenger), amelynek az AOL szerint 50 millió felhasználója van. Az instantme a Novell Directory Services eDirectory-t használja a kontakt infók tárolására - már ebből is látszik, hogy a vállalati felhasználókra kihegyezett termékről van szó.

Az instantme titkosítást és digitális igazolást használó változata a II. negyedévben fog megjelenni. A Novell azt is bejelentette, hogy a vizuális IM klienst fejlesztenek, amely a következő változatban már benne lesz.

Az egyik legnagyobb vetélytárs ezen a területen a Tribal Voice cég PowWow 4.0-ja, amely már működik az AIM-mel, a Microsoft-féle MSN Messenger-rel és a Yahoo Messenger-rel; hang üzenetekre, több felhasználós chat-re és osztott dokumentum nézésre ill. jelölésre van többek között mód (akár egy munkamegbeszélésen ...).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról