:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 27. 21:34

Microsoft Windows XP béta 2 - új operációs rendszer 64-Bites változatban is

[Microsoft] Több százezer fejlesztőhöz jut el az elkövetkezendő hónapokban a Windows XP béta kettes tesztverziója. A Microsoft legújabb generációs operációs rendszere mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára számos innovatív megoldást tartogat. Az operációs rendszer a Windows 2000 kerneljére épül, ezáltal maximális megbízhatóságot garantál. A Windows XP béta kettes verziójának tesztelésére első körben az MSDN és TechNet előfizetők, a szoftvergyártó belső munkatársai, valamint technikai bétatesztelők kapnak lehetőséget, akik első alkalommal használhatják az operációs rendszer teljesen megújult felhasználói felületét. A letisztult és intelligens kezelőfelület könnyebbé, gyorsabbá hatékonyabbá teszi a munkát. Az operációs rendszer feladatközpontúvá válik, ezentúl a felhasználónak nem kell az alkalmazások közötti labirintusokban bolyonganiuk, hiszen a Windows XP innovatív fejlesztései révén a végrehajtani kívánt feladat immár könnyedén, gyorsan, célirányosan megoldható.

A Windows XP és a .NET
A Windows XP a .NET stratégia kiteljesítésének egyik leglényegesebb eleme, hiszen ez a Microsoft első operációs rendszere, melyet már a webszolgáltatásokra optimalizált. Ezek közül kiemelkedik a "Közzététel a Weben Varázsló", melynek segítségével a felhasználó felhelyezhet, letölthet, elérhet és megoszthat fájlokat vezetékes vagy vezetéknélküli internetkész eszkök (pl. PC, PDA, WAP telefon, Internet terminálok) használata során.

IE 6
A bétatesztelők elsőként vizsgálhatják az Internet Explorer 6 technológia megnövelt funkcionalitását, mely a felhasználók számára az internetezés új korszakát nyithatja meg. Innovatív böngészősávok, integrált azonnali üzenetküldő szolgáltatás, media visszajátszás és képújraméretezés, a személyes adatok megnövelt biztonsága, s az internetes ipar szabványainak kiemelt támogatása - csak pár lényeges momentum az IE 6 szolgáltatásaiból. (További információk: www.microsoft.com/windows/ie/)

64-Bites verzió
64-Bites verzióban is elérhető a Windows XP azon technikai felhsználók számára, akik a legmagasabb telesítményt és skálázhatóságot igénylik. E verzió kibocsátásával a Microsoft még szorosabbra fűzi együttműködését a független hardver/szoftverfejlesztő cégekkel, annak érdekében hogy a azok a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak megfelelő alkalmazásokat és eszközöket fejleszthessék ki. A 64-Bites verzió nagy memóriával rendelkezik, a technikai és üzleti alkalmazások számára egységes kezelőfelület biztosít, s a már jól ismert fejlesztő és karbantartó eszközöket kínálja.

Az új operációs rendszer két változatban jelenik meg: üzleti célú felhasználásra a Windows XP Professionalt kínálja a szoftvergyártó, otthoni alkalmazásra a Windows XP Home Editiont.

A Windows XP kisvállalattól a nagyvállalati szféráig a legmegbízhatóbb operációs rendszer lesz, felhasználói sokkal hatékonyabban kapcsolódhatnak be az üzleti élet vérkeringésébe, adataik biztonságban lesznek, egyúttal élvezhetik a könnyebb felhasználás és rugalmasság előnyeit. Mindkét verzió idén ősszel lesz kapható a boltokban.

Azon felhasználók, akik szeretnének maguk is részt venni a Windows XP tesztelésében, további információkat kaphatnak a www.microsoft.com/windowsxp/preview/default.asp oldalon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.