Szerző: Vörös Péter

2000. március 30. 00:08

Feltörték a nemrég kizárólag elektronikusan megjelentetett Stephen King könyvet

A két héttel ezelőtt megjelent Stephen King mű, a 2 és fél dollárért kapható Riding the Bullet [kb. A golyón utazva] még az előzetes várakozásoknál is népszerűbbnek bizonyult. Sokan azonban túlzásnak találták az árát és nemrég megjelentek az interneten a kalózmásolatok -- dacára annak, hogy a kiadók igyekeztek hatékonyan kódolni az e-könyvet.

[HWSW] A két héttel ezelőtt megjelent Stephen King mű, a 2 és fél dollárért kapható "Riding the Bullet" [kb. A golyón utazva] még az előzetes várakozásoknál is népszerűbbnek bizonyult. Sokan azonban túlzásnak találták az árát és nemrég megjelentek az interneten a kalózmásolatok -- dacára annak, hogy a kiadók igyekeztek hatékonyan kódolni az e-könyvet.

A kiadó a 40-bites titkosítási kulcsot használta (ez az Egyesült Államokban a megengedett maximum exportált termékeknél), és azóta a cég áttért a 64-bites titkosítási kulcsra, ám az e-könyvet ennek ellenére feltörték, így fizetés nélkül is szabadon terjeszthetővé vált. A pénzveszteség valószínűleg elhanyagolható (az e-könyvet számos könyvesboltban ingyen osztogatták), viszont a szerzők és a kiadók számára a mégis visszariasztó lehet a jelenség a jövőre nézve, hiszen így a nagyobb költséggel előállított, drágább kiadványok biztonsága -- és ezzel persze a kiadók bevételei is -- bizonytalanná váltak.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 13:26

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.