Szerző: roberto

2001. március 27. 19:34

Caldera: az SCO UnixWare-ből Open UNIX 8 lesz

[LinuxToday] A Caldera bejelentette a korábban UnixWare néven forgalmazott, ám most Open UNIX-ra átkeresztelt rendszer küszöbön álló kiadását. A UnixWare az SCO szerver divíziójának megszerzésével került a Calderához, a cég egyébként, amint befejeződik az SCO átvétele, valamikor a második negyedévben, megváltozatja a saját nevét is, Caldera International-re.

Caldera[LinuxToday] A Caldera bejelentette a korábban UnixWare néven forgalmazott, ám most Open UNIX-ra átkeresztelt rendszer küszöbön álló kiadását. A UnixWare az SCO szerver divíziójának megszerzésével került a Calderához, a cég egyébként, amint befejeződik az SCO átvétele, valamikor a második negyedévben, megváltozatja a saját nevét is, Caldera International-re.

A UnixWare nevének változása hűen tükrözi a rendszer újdonságait, az Open UNIX 8 ugyanis egy Linux Kernel Personality réteggel (LKP) rendelkezik, ennek segítségével módosítás, újrafordítás nélkül futtathatók az Open UNIX alatt a Linux bináris állományai. Az LKP-t ugyanazok a GNU eszközök egészítik ki mint a Caldera OpenLinuxot. Külön figyelmet szentelnek az LSB (Linux Standard Base) törekvéseinek szoros követésére. Az LKP réteg nem befolyásolja az új rendszernek a már meglévő UnixWare-ekkel fölülről való kompatibilitását.

"Az Open UNIX 8 a kialakulóban lévő új vállalat [a Caldera Interrnational] terveinek első implementációja, [...] amelyben a UNIX örökségét kombinálták a Linux lendületével" mondta Ransom Love, a Caldera elnök-vezérigazgatója. A Linux-motor UnixWare kernelekbe való beillesztése alapvetően más irányt ad az egész terméknek, ez motiválta az új név, az Open UNIX választását is.

Áprilisban a Caldera és az SCO szerver divíziója megkezdi az Open UNIX 8 bétájának széleskörű terjesztését, a végleges termék az év végén várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról