Szerző: mz

2001. március 26. 20:07

A Transmeta és a Microsoft együtt fejlesztik a tábla PC-ket

A Transmeta részvényei hatalmasat ugrottak, amikor kiderült: a Microsoft és a Transmeta együttműködnek, és a Tablet PC-kbe - ezeket nevezzük a továbbiakban mondjuk táblagépeknek - hamarosan Crusoe processzorok kerülhetnek.

Illik a képbe, hogy a Compaq Computer is tett egy bejelentést, mely szerint a Microsoft Windows XP operációs rendszerére építkezve tervezi egy táblagép kiadását. A Compaq szerint az új gép azonnal elérhető lesz, amint megjelenik a Windows XP Tablet PC változata - várhatóan jövőre.

A táblagépek Windows alapú, papírlapként funkcionáló számítógépek lesznek. Egy külön elektronikus toll és néhány gomb segítségével jegyzetelhetünk majd rájuk, így az adatbevitelhez nem lesz szükség sem billentyűzetre, sem egérre. A táblagép egy tesztpéldányát Bill Gates már bemutatta a Comdexen, 2000 novemberében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról