Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 23. 15:26

A Sony leszállította a 10 milliomodik PlayStation 2 konzolt

[CNet] A Sony bejelentette, hogy leszállította a 10 milliomodik PlayStation2 játékkonzolját, és ezzel sikeresen teljesítette a terveit.

[CNet] A Sony bejelentette, hogy leszállította a 10 milliomodik PlayStation2 játékkonzolját, és ezzel sikeresen teljesítette a terveit.

A Sony Computer Entertainment - az elektronikai óriásvállalat számítógépes játékokkal foglalkozó részlege - áprilisban további 1,5 millió darab PlayStation 2 gépet gyárt majd és a termelést tovább növelik. Ősszel már havi 2 millió darabot állítanak elő napjaink legkeresettebb játékgépéből. A Sony jövő áprilisig összesen 20 millió konzol szállítását tervezi.

A grafikus chip gyártási problémái miatt a Sony csak késve tudta leszálítani a gépeket az amerikai és európai premierre, ahol a megjelenéskor csak erősen korlátozott példányszámban voltak kaphatók e gépek. Ezért a vállalat januárban azt a bejelentést tette, hogy áprilisig 10 millió helyett csak 9 millió gépet képes leszállítani. Az apró botlás komolyan érintette a Sony pénzügyi eredményeit is.

A Sony Computer Entertainment közleménye szerint jelenleg 169 játék kapható a PlayStation 2-höz, a hónap végén pedig már 183 szoftverből válogathatnak a vásárlók. A következő egy évben összesen 370 új játék megjelenésére számítanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról