Szerző: mz

2001. március 22. 21:19

Feltámadnak a kétprocesszoros Macintoshok?

[CNet] Az Apple múlt júliusban mutatott be kétprocesszoros Power Mac gépeket, a Macworld Expon. A bemutató nem keltett különösebb lelekesedést, bár a cég elfogadható, az egyprocesszoros gépekéhez hasonló áron kínálta kétprocesszoros gépeit.

Elemzők főleg azt kifogásolták, hogy a Mac OS 9 nem rendelkezik beépített kétprocesszoros támogatással, és a vásárlókat sem sikerült meggyőzni az erősebb gép előnyeiről. A kétprocesszoros Apple gépek egy kis időre háttérbe szorulni látszottak.

Az új Mac operációs rendszer megjelenésével azonban jelentős változás állhat be e téren. A régóta várt Mac OS X ugyanis beépített támogatással rendelkezik többprocesszoros gépekhez. Ugyan eddig is számos alkalmazás volt képes a munka megosztására a processzorok között, de az új operációs segítségével az eddiginél sokkal több alkalmazás használhatja ki a nagyobb számítási teljesítményt. Érdemes hát figyelni, az új, kétprocesszoros Macekre, melyek megjelenésére a közeljövőben lehet számítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról