:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 22. 10:28

CeBIT: Az AMD bemutatta 1,33 GHz órajelű Athlon processzorát

Az AMD a hannoverben ma megnyílt CeBIT kiállítást választotta 1,3 és 1,33 GHz órajelű Athlon processzorainak bemutatására.

Az AMD a hannoverben ma megnyílt CeBIT kiállítást választotta 1,3 és 1,33 GHz órajelű Athlon processzorainak bemutatására.

A 200 illetve 266 MHz front side bus-t használó rendszereket várhatóan még ma bejelentik a legnagyobb számítógépgyártók, köztük a Compaq, a Hewlett-Packard, a micronpc.com és a német MAXDATA.

Az AMD közleménye szerint a DDR SDRAM-mal szerelt Athlon 1,33 GHz rendszerek akár 40 százalékkal is gyorsabbak lehetnek az Intel Pentium 4 1,5 GHz számítógépeknél videotömörítésben, video-, audio- és képszerkesztésben valamint 3D modellezésben és animációban.

Az 1,3 GHz-es Athlon ára 318 dollár, az 1,33 GHz-es változatért 350 dollárt kérnek. Az 1,33 GHz órajelű processzor itthoni ára nettó 84.000 Ft körül várható.

Az új Athlonok bejelentésével egyidőben az AMD megerősítette azokat a híreket, melyek szerint az asztlai gépekbe szánt Palomino és Morgan chipek csak a harmadik negyedévben jelennek meg. A Palomino mobil változatának bemutatását pedig a második negyedévre halasztotta a processzorgyártó cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.