Szerző: Vörös Péter

2001. március 22. 07:33

Az Ericsson és a Microsoft a Windows Media lejátszását támogató mobiltelefont mutatott be a CeBIT-en

[Ericsson] Az Ericsson a Windows Media Audio közvetítések lejátszására alkalmas GPRS-prototípust mutatott be a CeBIT kiállításon és vásáron.

Az Ericsson és a Microsoft Corp. a hannoveri CeBIT-en bemutatták első prototípusukat, amellyel a Windows Media Audio és Video közvetítések az Ericsson mobiltelefonjain is hallgathatók-nézhetők. Az Ericsson R520 GPRS mobiltelefonhoz csatlakoztatott prototípus képes a személyes zenegyűjtemények és élő Internetes rádióadások lejátszására. Az eszköz megtekinthető az Ericsson kiállítási területén, a CeBIT 26-os pavilon 68 standján, így élőben is meggyőződhetünk arról, milyen hatalmas utat tett meg a két vállalat a mobil Internetes multimédia megvalósítása felé.

"A multimédiás és Internetes közvetítési szolgáltatások olyan kulcsfontosságú alkalmazások, amik még jobban megerősítik az Ericsson mobil internetes megoldáscsaládját," nyilatkozta Anders Torstensson, az Ericsson alelnöke, a GSM és UMTS divízió ügyvezető igazgatója. "A Microsofttal való együttműködésünk, illetve a 3GPP (Harmadik Generációs Partnerprogram) keretein belül folytatott szabványosítási erőfeszítéseink is bizonyítják az Ericsson elkötelezettségét a multimédiás mobil Internet szolgáltatások fejlesztése és biztosítása iránt."

Az Ericsson több fontos iparági szabvány, többek között a Bluetooth elsőszámú támogatója volt, és a 3GPP keretein belül is aktívan részt vesz a vezeték nélküli multimédiás szabványok kidolgozásában. A Windows Media technológiával kapcsolatos együttműködés hatalmas mennyiségű információt és szórakoztató Internet-tartalmat tesz elérhetővé az Ericsson mobiltelefonok felhasználói számára, míg az operátoroknak remek lehetőséget biztosít a további GPRS-forgalom generálására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról