Szerző: Vörös Péter

2001. március 21. 19:36

Az Ericsson megjelentette mobilkereskedelmi platformját, amely lehetővé teszi a fizetős mobil Internet szolgáltatások használatá

[Ericsson] Az Ericsson bemutatta mobilkereskedelmi platformját, amely lehetővé teszi a mobilszolgáltatók és az internetes szolgáltatók számára, hogy biztonságosan és gyorsan működő, további bevételtermelő mobil kereskedelmi szolgáltatásokat nyújthassanak. Az új platform 2001 második negyedévétől lesz kapható.

Az új platform - amely fontos hozzáférési, biztonsági és fizetési modulokat tartalmaz - jelentős eleme az Ericsson Internet Service Platformjának, ami a szolgáltatók számára lehetővé teszi az egyszerűen kezelhető, hatékony mobil Internetes szolgáltatások nyújtását.

A platform használatával a szolgáltatók mind az internetes tartalom, mind pedig a különböző szolgáltatások és áruk után számlázhatnak az azokat igénybe vevő előfizetőiknek. Napjainkban, amikor a korábban ingyenes Internet-tartalmak után is kezdenek előfizetési díjat felszámítani, nagyon fontos képesség.

A platform támogatja a Jaldtam fizetési technológiát, melyet az Ericsson a Hewlett-Packarddal együtt fejlesztett ki.

A biztonsági megoldásoknak köszönhetően lehetővé válik a mobiltelefonról való bankátutalás, egyenleg-lekérdezés, vagy részvénykereskedelem is.

a címlapról