Szerző: roberto

2001. március 21. 18:19

Kína támogatja az ország legnagyobb linuxos cégét, a Red Flag Software-t

[CNET] A kínai kormány befektet a Red Flag Sotfware nevű

[CNET] A kínai kormány befektet a Red Flag Sotfware nevű vállalatba, hogy megzabolázza a dominanciára törekvő Microsoftot a kínai szoftverpiacon. A kínai Információs Ipar Minisztériumának egyik cége, a CCIDNET nevű kockázatitőke-befektető vállalat a Red Flag Software második legnagyobb részvényese lesz a Kínai Tudományos Akadémia után, és segíteni fogja a vállalatot a kínai és a külföldi értéktőzsdéken. Chen Dazhi, a CCIDNET elnöke szerint a "linuxos iparra nagyszerű jövő vár" és a "Red Flag kiváló termékeivel és hozzáértő vezetésével a legjobb linuxos vállalat Kínában".

Kína, hogy lefaragja a Microsoft dominanciáját, bátorítja az állami intézményeket és vállalatokat a Red Flag Linux használatára, és valószínűleg az országban használt platformok sorsát is irányítani szeretné; a Linux használatával a platformot alkotó kód pedig az alapokig átlátható.

A kínai Linuxot kifejlesztő Red Flag-et 1999 augusztusában alapította a Kínai Tudományos Akadémia, a cég egyébként nemrég bocsátotta ki a Microsoft Office vetélytársának számító Chinese 2000 csomagot. A szoftver elsősorban kisvállalatok számára készült, táblázatkezelőt, kínai szövegszerkesztőt, grafikai és üzleti programokat tartalmaz.

a címlapról