Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 21. 18:01

A Nintendo bemutatta a Game Boy Advance játékgépét

A Nintendo a mai napon bemutatta a világ legnépszerűbb játékgépének, a több, mint 100 millió példányban eladott Game Boy-nak az utódát, a régóta várt Nintendo Game Boy Advance gépet.

A Nintendo Game Boy Advance egy 32 bites, beágyazott memóriával rendelkező ARM mikroproceszor köré épül, 240x160 pixel felbontású kijelzője egyszerre 32,768 szín megjelenítésére képes. A gép legnagyobb erőssége a többjátékos üzemmódokban rejlik: egyszerre akár négy gép is összekapcsolható. A Game Boy Advance-on mindenfajta változtatás nélkül futtathatók a Game Boy-ra és a Game Boy Color-ra írt szoftverek.

A készüléket három különböző színben (lila, fehér, áttetsző kék) lehet megvásárolni. A 140 gramm tömegű Game Boy Advance-t két AA elem működteti akár 15 órán keresztül.


A Nintendo Game Boy Advance

A japán szórakoztatóelektronikai cég tervei szerint az elkövetkező két hétben 1 millió gépet tud leszállítani, a Game Boy Advance első piaci évében pedig 25 millió példány eladását prognosztizálja. A japán kereskedőktől és viszonteladóktól érkező előrendelések is jelentősen magasabbak voltak a vártnál.

A mai premier idején a régebbi gépekre írt közel ezer játék mellett 25 vadonatúj, részben a Nintendo, részben más kiadók által megjelentetett az szoftver áll a vásárlók rendelkezésére, köztük a SEGA által fejlesztett Chu-Chu Rocket! című logikai akciójáték.


2 új játék a 25-ből: Napoleon és GT Chamionship (képek: Nintendo)

A Nintendo tervei szerint a karácsonyi vásárlási szezon kezdetéig további 60 játék jelenik meg, és hamarosan napvilágot látnak az első Pokémon programok is. A Nintendo Game Boy Advance ára 8,900 japán yen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról