Szerző: Vörös Péter

2001. március 21. 01:17

Az Arrow Electronics profit-figyelmeztetést tett közzé

[Bloomberg] Az USA legnagyobb számítógépes ill. elektronikai alkatrész disztribútora bejelentette, hogy első negyedéves nyeresége a vártnál kevesebb lesz a törölt ill. elhalasztott megrendelések miatt. A cég várható negyedéves profitja így részvényenként 74-80 cent között lesz, szemben a korábban előrejelzett részvényenként 1,04$-os nyereséggel. Az akvizíciós költségeket beleértve a várható nyereség részvényenként 63-70 cent lesz, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért részvényenként 65 centtel.

Az Arrow több, mint 650 beszállító cégnek és 200 ezer OEM ill. CME (contract manufacturer of electronics) vállalatnak szállít alkatrészeket. Francis Scricco, a cég elnök-vezérigazgatója szerint ezen ügyfelek üzletmenete drámaian csökkent az utóbbi négy hét alatt. Ez valamint a gyengülő gazdasági környezet készteti a céget arra, hogy csökkentse első negyedéves kilátásait.

A cég az egy évvel korábbi hasonló időszak 2,77 milliárd $-os forgalmához képest 20%-os növekedésre számít az első negyedévben, ez 10-15%-kal lenne alacsonyabb, mint a negyedik negyedévben elért 3,69 milliárd $-os forgalom.

Az Arrow részvényárfolyama kedden 0,96$-ral (3,70%-kal) 25,01$-ra esett vissza - egy olyan napon, amikor az amerikai szövetségi jegybank (FED) 0,5%-os kamatláb csökkentésének hírére a Nasdaq 4,80 %-kal csökkent. (A befektetők abban bíztak, hogy az irányadó kamatláb csökkentése 0,75%-os lesz, ehhez képest jelentett rossz hírt a tőzsde számára a "mindössze" 0,5%-os csökkentés.)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról