:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 21. 05:25

Az USA-ban a Handspring piaci részesedést nyert a Palm rovására - Európában egyre sikeresebbek a Pocket PC alapú eszközök

A PC Data piackutató cég adatai szerint februárban a Handspring az USA kiskereskedelmi kéziszámítógép piac 28%-át birtokolta, szemben a januári 26%-kal. A Palm a januári 61%-kal szemben 59%-os eredményt ért el februárban. A szintén a Palm operációs rendszert használó Sony piaci részaránya 2% volt februárban, csakúgy, mint januárban. Összességében a Palm op rendszert használó kéziszámítógépek az USA kiskereskedelmi piacán eladott kéziszámítógépek 89%-át tették ki.

A Microsoft Pocket PC operációs rendszert használó kéziszámítógépek összesen 9%-os forgalmat tudhattak magukénak: a Hewlett-Packard piaci részesedése 4%, a Compaq-é 3%, a Casio-é pedig 2% volt februárban, csakúgy, mint januárban.

Az összes többi kéziszámítógép gyártó kéziszámítógépei tették ki az USA kiskereskedelmi forgalom 2%-át.

Az angol Context Integration piackutató cég adatai szerint a Pocket PC-alapú kéziszámítógépek Európában egyre jobban elterjednek - a Palm rovására. A Context Integration szerint januárban a Palm európai piaci részesedése 55%-ra esett vissza, szemben a decemberi 59%-kal. Ezzel szemben a Hewlett-Packard és a Compaq (a két legnagyobb Pocket PC gyártó) összesített piaci részesedése a tavalyi év végén 31% volt, szemben a 2000 eleji 18%-kal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.