Szerző: Vörös Péter

2001. március 19. 18:36

A Compaq AlphaServer ES40 TPC-C benchmark eredményével új világrekordot állított fel

[Compaq] A Compaq UNIX-szervere elsőként szorította az egy tranzakcióra jutó költséget a lélektani 20 dolláros határ alá. A Compaq Computer Corporation (NYSE: CPQ) bejelentése szerint AlphaServerTM ES40 márkanevű szervere új TPC-C teljesítményrekordot állított fel a négyprocesszoros rendszerek kategóriájában, maga mögé utasítva ezzel a Sun, a Hewlett-Packard és az IBM középkategóriájú kiszolgálóit.

A Tru64 UNIX és Sybase Adaptive Server Enterprise megoldásokkal működő AlphaServer ES40 rendszer az egy perc alatt végrehajtott tranzakciók számát mutató, informatikai szabványként elfogadott benchmark alapján rekordszintű, 37 274 tpmC értéket ért el. Ezzel egyidejűleg, 19,11 dollár/tpmC ár/teljesítmény arányával a Compaq új 64-bites, 833 MHz-es Alpha mikroprocesszorait hasznosító AlphaServer ES40 a UNIX-szerverek piacán elsőként ment a 20 dolláros lélektani határ alá.

"Mai bejelentésünkkel ismét bizonyítottuk, hogy a magas teljesítményszintű nagyvállalati szerverek kategóriájában mi kínáljuk a piac leggazdaságosabb megoldását" - jelentette ki Don Harbert, a Compaq High Performance Server üzletágának elnökhelyettese. "Az AlphaServer ES40 rendszer ideális a pénzügyi és a távközlési szektorban, valamint az e-business és a nagy teljesítményű műszaki számítástechnika világában működő, nemzetközi ügyfeleink számára, hiszen képes kielégíteni az intenzív adatfeldolgozási feladatokkal szemben támasztott legkomolyabb elvárásaikat is."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról