:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 19. 11:15

Nem fogy elég jól a Memory Stick, de a távoli kilátások kedvezőek - állítja a Sony

[CNet] A Sony pénteki bejelentése szerint a Memory Stick modulok iránti kereslet jóval alulmúlja majd a korábbi várakozásokat.

[CNet] A Sony pénteki bejelentése szerint a Memory Stick modulok iránti kereslet jóval alulmúlja majd a korábbi várakozásokat.

A japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat termékeiben használt Memory Stick memóriamodulokból a friss előrejelzések szerint mindössze 7 millió darabot adnak el ebben az évben, ami erősen elmarad a Sony által tervezett 10 millió darabos szinttől.

A Sony szóvivője szerint a kereslet csökkenése egyfelől a kedvezőtlen gazdasági viszonyoknak tudható be, másrészt a 64 MByte kapacitású modul megjelenése visszavetette az eladási darabszámokat, tekintve hogy sokan két 32 MByte-os modul helyett egy 64 MByte-os Memory Stick-et vettek.

A távoli kilátások azonban biztatóak. A Sony tavaly 3 millió Memory Stick modult adott el, és bíznak benne, az idei 7 millió darab után jövőre 15, egy évre rá pedig 60 millió darab ilyen alkatrész talál gazdára.

A Sony Memory Stick jelenleg a harmadik legnépszerűbb chip-alapú háttértár, a piaci részesedése 23 százalék. A legkeresettebb ilyen alkatrész a Toshiba SmartMedia, a második legnépszerűbb pedig a SanDisk CompactFlash.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.