Szerző: bzd

2001. március 18. 16:27

Dual SocketA alaplap a Tyantól

A japán illetőségű PC Watch oladlára felkeült néhány kép a Tyan, az AMD 760MP chipsete köré épülő, kétprocesszoros SocketA alaplapjáról. Az alaplapra egyelőre még csak rendeléseket vesz fel a gyártó.

Egyelőre felejtsük el azokat a rózsaszín álmainkat, melyek valahol az Abit BP6 megjelenésénél gyökereznek, hogy milyen szép is lesz majd olcsón összedobni egy duál (Athlon) rendszert. Az említett alaplapot jelenleg 959 Dollárért kínálja a gyártó, igaz az minden földi jóval el van látva. A kérdés az, hogy elő fog-e állni valamelyik gyártó egy, az otthoni felhasználókat megcélzó dual SocketA lappal és, hogy ezt mennyiért tudja majd adni, mert például a használt AMD 760MP chipset north bridge-ének mindössze 900 lába van (Ez majdnem háromszorosa annak, amivel egy VIA VT8363 chip rendelkezik!), ami már önmagában is jelentősen megdrágítja az előállítást...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról