:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 14. 17:26

Nem várható a DRAM fogyasztás jelentős növekedése az új Windows operációs rendszertől

[EB News] A 90-es évek második felében a Windows 95 és az NT4, majd a Windows 98-as operációs rendszerek és az Office 95/97 alkalmazáscsomagok hajtották fel - a nagyobb memóriaigényükből adódóan - az eladott DRAM-ok összkapacitását. Volt olyan év, amikor 90%-kal nőtt az értékesített DRAM-ok összkapacitása, jelenleg azonban nincs olyan szoftver termék a láthatáron, amelyik hasonló hatással lenne. Vezető elemzők szerint max. a tavalyi évben eladott memóriák 65%-os összkapacitás növekedését lehet elérni.

Sherry Garber, a Semico Research egyik elemzője szerint még az idén megjelentetendő Windows XP operációs rendszer (amelyiknek egyik újdonsága a memóriaigényes hangfelismerés lesz) sem fogja 63%-nál többel növelni a PC-k DRAM igényét. Garber szerint a vállalatok nem váltanak át túl gyorsan az új operációs rendszerre, a hangfelismerési funkció pedig többnyire az otthoni felhasználóknak szól. Steve Appleton, a Micron Technology elnöke a héten megjegyezte, hogy az idei "bit-növekedés" lehet, hogy 45%-nál alacsonyabb lesz.

Hogy ez azt fogja-e jelenteni, hogy a fogyasztók számára áldásos alacsony memória árak továbbra is folytatódnak-e vagy sem az egyelőre nyitott kérdés: hacsak össze nem fognak a gyártók a termelés csökkentésével kapcsolatban, akkor továbbra is a mostani jó idők fognak ránk járni memória-ügyben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.