Szerző: Vörös Péter

2001. március 14. 13:31

AU Optronics: egyesül az Acer Display Technology és a Unipac Optoelectronics

HIRDETÉS

Két vetélytárs egyesüléséről van szó a lapos kijelző iparágban: mindkét egyesülő cég tajvani, az egyesülés pedig részvénycserével történik, mintegy 1,3 milliárd $ értékben. Az Acer Display Technology és a Unipac Optoelectronics egyaránt úgy vélte, hogy a lapos kijelző gyártásban a méretből fakadó előnyök igen fontosak, ezért döntöttek az egyesülés mellett.

Az új cég neve AU Optronics lesz és a Samsung ill. a Philips Electronics mögött a második vagy a harmadik helyen lesz az AU Optronics. Szakértők szerint ez az egyesülés újabb konszolidációs hullámot indíthat el a lapos kijelző gyártók között. Az iparág termékeinek ára 2000. január óta 60%-kal csökkent, ez egyre nehezebb helyzetbe hozza főként a kisebb gyártókat: sok cég egyáltalán nem termel nyereséget a jelenlegi árak mellett.

Az Acer Display Technology anyavállalata, az Acer valamint a United Microelectronics egyaránt 20-20%-os részesedéssel fog rendelkezni az AU Optronics-ban. Az egyesülés lezárulásának várható időpontja egyelőre nem ismert.

a címlapról