Szerző: Vörös Péter

2001. március 14. 12:58

A Cisco szerint továbbra sincs feléledés a telekommunikációs ill. hálózati berendezésre szánt kiadások terén

John Chambers, a cég elnök-vezérigazgatója befektetőknek beszámolt arról, hogy egyelőre a Cisco Systems nem tapasztal feléledést a telekommunikációs ill. hálózati berendezések keresletében. A telefontársaságok és a nagyvállalatok az utóbbi három negyedévben csökkentették bevásárlási terveiket, emiatt kellett csökkentenie kilátásait a Cisco-nak, a Nortel Networks-nek és a többi berendezés gyártónak.

Chambers elmondta, hogy egyelőre nem látszik a fény az alagút végén, a helyzet egyre nehezebbé válik, főként az Ázsia-Csendes óceáni régióban ill. Európában, ahol a lassulás kezdeti részénél tartanak a vállalatok.

Christian Koch, a Trusco Capital Management egyik elemzője szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy a mélypontot már elérte volna a cég - megrendeléseket törölnek a vevők és a kiadások továbbra is gyengék. A Cisco üzletmenete egyelőre nem stabilizálódott.

Az utóbbi négy évben a cég forgalma megnégyszereződött, különösen annak eredményeként, hogy a cég kisebb telefontársaságoknak is elad berendezéseket. Chambers szerint a hálózati berendezés piac hosszú távon vissza fog állni az éves 30-50%-os forgalom növekedésre.

A cég részvényárfolyama 2,56$-ral (13,62%-kal) 21,38$-ra emelkedett, 134,4 millió részvény cserélt gazdát, ezzel a legaktívabb amerikai részvény volt. A cég részvényárfolyama idén 44%-kal csökkent. Chambers szerint nem kizárt, hogy a jelenlegi árakon a cég vissza fog vásárolni részvényeket, ezzel is jelezve a tőzsdének azt, hogy a cég optimista a jövőt illetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról