Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 14. 11:39

Egyre több japán fejlesztőt állít az Xbox mellé a Microsoft

A Microsoft a Seattle-ben (WA, USA) megrendezett Gamestock 2001 rendezvényen bejelentette, hogy egyre több japán fejlesztőt sikerült az Xbox mellé állítania és júniusra már több, mint 100 fejlesztő dolgozik Xbox játékokon. A japán fejlesztéseket a Sony egyik korábbi alkalmazottja, Toshiyuki Miyata koordinálja.

A redmondi szoftvervállalat állítása szerint már 12 japán játék készítése van folyamatban, noha azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyek ezek a programok. Elemzők korábban úgy vélekedtek, hogy a Microsoft kénytelen lesz elhalasztani az Xbox japán premierjét ha nem áll rendelkezésre elég japán fejlesztésű szoftver. Ezt azzal indokolták, hogy a japán játékosoknak egészen speciális ízlése van és teljesen más jellegű programokat preferálnak, mint az európai vagy amerikai vásárlók.

A Gamestock 2001 rendezvényen a Microsoft bemutatott néhány Xbox-ra készülő játékot, köztük az NFL Fever 2002, Project Gotham, Azurik, Munch’s Odyssee és a Halo programokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról