Szerző: Vörös Péter

2000. március 29. 11:53

Az IBM 400 millió $-ral emelte a csúcskategóriájú tárolóeszközökre szánt költségvetését

Az erőfeszítések fő „célpontja az EMC, amely egyelőre vezet a Nagy Kék előtt a legdrágább, hűtőszekrény méretű tárolóeszközök piacán. Az EMC első termékeit éppen az IBM mainframe-jeihez használták, de ma már a „kis Massuchusetts-i cég a Unix ill. Windows NT szerverek világában is elterjedt. Az IBM tavaly bemutatott „Shark nevű terméke volt az első jelentős lépés az EMC vezető szerepének megtörése felé.

Az erőfeszítések fő „célpontja" az EMC, amely egyelőre vezet a Nagy Kék előtt a legdrágább, hűtőszekrény méretű tárolóeszközök piacán. Az EMC első termékeit éppen az IBM mainframe-jeihez használták, de ma már a „kis" Massuchusetts-i cég a Unix ill. Windows NT szerverek világában is elterjedt. Az IBM tavaly bemutatott „Shark" nevű terméke volt az első jelentős lépés az EMC vezető szerepének megtörése felé.
Elemzők szerint az ún. SAN (storage area network) hálózatok megépítését erősen könnyítené az, ha különféle cégek által készített tárolási eszközök együtt tudnának működni - ez egyben az IBM-nek is segíthetne az EMC leelőzésében. Ez azonban bonyolult feladat: hálózati adapterek, tároló rendszerek, switch-ek, hub-ok és más berendezések összehangolt működtetése eddig nem igazán sikerült.
Természetesen az IBM mellett a többi Unix-os nagyágyú (Sun, Compaq, Hewlett-Packard, sőt Dell!) is szeretne nagyobb szeletet kihasítani erről a piacról.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 13:08

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.