:

Szerző: Vörös Péter

2000. március 29. 11:33

Az "újonc" Juniper Networks új hálózati router-e gyorsabb, mint a piacvezető Cisco-é

A Cisco-val nem túl gyakran meg ilyesmi, de a Juniper most bejelentett csúcskategóriájú router-e, amelyet telekommunikációs ill. és Internet szolgáltatóknak szánnak, megelőzi a Cisco hasonló kategóriájú termékeit. A Juniper mindössze másfél éve készítette el első router-ét, de azóta a cég az Infonetics Research piackutató vállalat szerint 15%-os részesedést szerzett a hálózati router-ek piacán, amelynek fennmaradó 85%-os része a Cisco-é. Szakértők szerint a mostani Juniper újdonság tovább erősíti azt, hogy a Dávid valódi versenytársa lehet Góliátnak e téren.
Az új router neve M160 és másodpercenként 160 millió adatcsomagot (packet) képes támogatni, ami négyszer akkora, mint a Juniper korábbi hasonló terméke. A cég bejelentése szerint számos jelenlegi vevő, mint pl. a UUNET és a Cable & Wireless is tervezi az új router használatát hálózataikban. A Cisco legújabb router-családját jelenleg még teszteli a cég, a megjelenés a harmadik negyedévre várható, a Juniper-énél (természetesen) jobb teljesítményt ígérve.
A Juniper részvényárfolyama 11%-kal, 307$-ra emelkedett tegnap a bejelentés hatására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.