Szerző: Vörös Péter

2000. március 29. 11:33

Az "újonc" Juniper Networks új hálózati router-e gyorsabb, mint a piacvezető Cisco-é

A Cisco-val nem túl gyakran meg ilyesmi, de a Juniper most bejelentett csúcskategóriájú router-e, amelyet telekommunikációs ill. és Internet szolgáltatóknak szánnak, megelőzi a Cisco hasonló kategóriájú termékeit. A Juniper mindössze másfél éve készítette el első router-ét, de azóta a cég az Infonetics Research piackutató vállalat szerint 15%-os részesedést szerzett a hálózati router-ek piacán, amelynek fennmaradó 85%-os része a Cisco-é. Szakértők szerint a mostani Juniper újdonság tovább erősíti azt, hogy a Dávid valódi versenytársa lehet Góliátnak e téren.
Az új router neve M160 és másodpercenként 160 millió adatcsomagot (packet) képes támogatni, ami négyszer akkora, mint a Juniper korábbi hasonló terméke. A cég bejelentése szerint számos jelenlegi vevő, mint pl. a UUNET és a Cable & Wireless is tervezi az új router használatát hálózataikban. A Cisco legújabb router-családját jelenleg még teszteli a cég, a megjelenés a harmadik negyedévre várható, a Juniper-énél (természetesen) jobb teljesítményt ígérve.
A Juniper részvényárfolyama 11%-kal, 307$-ra emelkedett tegnap a bejelentés hatására.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 20:32

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.