Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 12. 11:29

Csak a harmadik negyedévben jelennek meg az új AMD processzorok

A német Heise News által közzétett AMD roadmap szerint a régóta várt Palomino és Morgan processzorok csak az év második felében jelennek meg.

A német Heise News által közzétett AMD roadmap szerint a régóta várt Palomino és Morgan processzorok csak az év második felében jelennek meg.

Drew Prairie az AMD marketing menedzsere szerint az 1,33 GHz órajelű Athlon és 950 MHz-es Duron chipek még ebben a hónapban megjelennek, a bejelentést várhatóan a március 22-én nyíló CeBIT kiállításra időzíti az AMD. A mobil Athlon bemutatása is ebben az időben várható.

Ám ezután valósznűleg hosszú szünet áll be az új AMD processzorok megjelenésében, ugyanis a Heise News által megszellőztetett információk szerint az 1,4 GHz-en üzemelő Palomino magos Athlon chipek csak júliusban kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Ami a piaci versenyt illeti, az AMD 1,33 GHz-es Athlon processzorának a közeljövőben megjelenő 1,7 GHz-es Pentium 4-gyel kell versenyeznie, az 1,4 GHz-es Palomino ellenfele pedig valószínű már a 2 GHz sebességű Intel Pentium 4 processzor lesz.

A 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő Thoroughbred és Appaloosa processzorok várható megjelenési ideje egyelőre változatlanul 2002 első féléve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról