Szerző: Vörös Péter

2001. március 10. 08:22

Microsoft SQL Server az Oracle előtt

[Microsoft] Megelőzte az Oracle-t és a Microstrategy-t a Microsoft SQL Server a Business Intelligence Ltd. OLAP riportjának 2000-es évre vonatkozó becslései szerint.

A http://www.olapreport.com/Market.htm oldalon található jelentés tanúsága szerint a Microsoft SQL Server 2000 immár a harmadik legnagyobb OLAP szállítóvá vált, maga mögé utasítva versenytársait (Az első helyen a Hyperion Solutions áll 22,3%-kal, a második a Cognos 12,6%-kal, a Microsoft a harmadik helyet érte el 11,7%-os piaci részesedésével).

Az SQL Server 2000 gyors növekedése annak köszönhető, hogy számos nagyvállalat bevezette a szerver Analysis Services komponensét, mely az üzleti intelligencia alkalmazások kulcsfontosságú eleme. Az Analysis Services-t a jövő üzleti kihívásainak figyelembevételével tervezték, s dícsérik megnövelt skálázhatóságát, gyors válaszidejét, biztonsági és adminisztratív funkcionalitását. Így az Analysis Services teljes, végponttól végpontig terjedő elemző platformot nyújt, megában foglalva az OLAP-ot és az adatbányászati funkciókat.

Az SQL Server 2000 következő generációs, gyors és biztonságos megoldás a skálázható elektronikus kereskedelmi rendszerek, kritikus üzleti alkalmazások, valamint adattárház megoldások létrehozása során felmerülő adatkezelési és -feldolgozási kihívásokra.

További információk: http://www.microsoft.com/sql/olap/

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról